سوالات متداول
یک ساختمان دارای بخش های متنوعی میباشد که در علم روشنایی برای هر بخش با توجه به کاربری فضا استاندارهای متفاوتی را برای انتخاب رنگ نور در نظر گرفته است ، توجه داشته باشید که هرچقدر درجه کلوین چراغ شما پایینتر باشد نور شما گرم تر و به سمت آفتابی و در مقابل هرچه قدر درجه کلوین چراغ شما بالاتر باشد به سمت سردی و نورهای سفید و آبی میل خواهد کرد .
در ادامه به تفکیک استاندارهای رنگ نور ذکر خواهد شد
مناسب برای محیطهایی که نیاز به ایجاد حس آرامش، صمیمیت و راحتی دارند، مانند اتاقهای خواب، اتاق نشیمن، سالنهای غذاخوری و اتاقهای بیمارستان.
این نور به دلیل رنگ زرد کمرنگ، حس گرمی و راحتی را بیشتر میکند و به بهبود خواب کمک میکند.
مناسب برای فضاهایی که نیاز به تعادل بین نور سرد و گرم هستند، مانند اتاقهای کار، دفاتر، اتاقهای مطالعه و کتابخانهها.
این نور باعث میشود که رنگها به طور دقیقتر نمایش داده شوند و برای فعالیتهایی که نیاز به تمرکز دارند، مناسب است.
مناسب برای فضاهایی که نیاز به نور روشن و قوی دارند، مانند سالنهای ورزشی، آشپزخانهها، راهروها و فضاهای عمومی.
این نور باعث میشود که تمرکز افزایش یافته و حس تازگی و انرژی را ایجاد کند.
مناسب برای محیطهایی که نیاز به نور سرد و قوی برای ایجاد حس خنکی و تازگی دارند.
این نور میتواند در محیطهای خاصی مانند سالنهای انتظار یا فضاهای مدرن استفاده شود.
به قطع یقین یکی از مهمترین عوامل در بهبود عملکرد چراغ انتخاب سیم مناسب به جهت عدم افت ولتاژ و همچنین نوسانات جریان خواهد بود ، سربندی چراغ ها باید با استفاده از کابل شو و ترمینال مناسب انجام شود تا از ایجاد جرقه و خطرات ناشی از آن که میتواند به عملکرد و طول عمر چراغ آسیب بزند و همچنین باعث آتش سوزی شود ، انجام گردد .
چشمک زدن
شدت روشنایی بیش از حد
صدای وز وز
نور کم کیفیت
تغییر رنگ
شاخص نمود رنگ پایین
روشن نشدن ناگهان
گرم شدن غیر معمول
خاموش شدن آهسته
درنظر داشته باشید دیودهای نورانی ، یعنی همان led و یا smd ها ، تمام توان خود را به نور تبدیل نمیکنند ، اگر چه این مدل دیودهای نورانی ، در بالاترین سطح بازدهی خود قرار دارند ، اما بدون تولید حرارت نیز نیستند ، با توجه به اینکه هر چراغ دارای توان و میزان هیت سینک متفاوتی هست ، این دما میتواند از ۵۰ تا ۶۰ درجه سانتیگراد متغیر باشد و در این بازهی دمایی مشکلی ایجاد نخواهد شد .
وات یک چراغ میزان انرژی است که آن چراغ نیاز دارد تا به روشنایی تبدیل کند ، اما باید دو مورد را توجه داشت :
۱ ـ وات ذکر شده برای چراغ تنها با دستگاههای وات متر قابل تشخیص هست لذا شما میتوانید هنگام خرید از فروشنده بخواهید که آن را با دستگاه مذکور تست کند و از صحت مقدار وات واقعی و درج شده بر روی جعبه چراغ اطمینان حاصل کنید.
۲ ـ وات یک چراغ رابطه مستقیم با میزان نوری که از آن چراغ ساطع میشود ندارد ، بلکه لومن smd ها و همچنین دیفیوز و مداری که استفاده شده ، مجموعا در نور خروجی چراغ نقش دارند .
پس نیاز هست که شما چراغی را خریداری کنید که از برند آن و همچنین اعتبار فروشنده آن ، اطمینان کامل را داشته باشید.
از آنجا که ماژول های روشنایی برای دفع حرارت نیاز به هیت سینک و یا همان خنک کننده دارند و این عمل از بدنه های پلاستیکی بر نمیآید ، لذا باید توجه داشت این چراغها دارای طول عمر بسیار کوتاه و همچنین شدت روشنایی بسیار پایینی هستند .
امروزه با توجه به هزینه های بالای سیم و سیم کشی و همچنین اجرت های نصب چراغ ، لذا انتخاب درست محصولات روشنایی از نظر طول عمر و همچنین نوردهی مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است.
شما باید بدانید که روشنایی را برای چه کاربردی نیاز دارید و با مراجعه به جدولهای مربوطه ، انتخاب درست و دقیق تری داشته باشید .
چراغهای بدون درایور، درایورلس (Driverless) یا DOB (Driver on Board) نوعی از لامپهای LED هستند که در آنها درایور (Driver) برای کنترل جریان و تامین برق DC به LED، بهجای یک درایور خارجی، روی برد اصلی LED نصب میشود. این فناوری باعث میشود که لامپهای LED کوچکتر و ارزانتر باشند و همچنین فرایند طراحی و تولید آنها سادهتر شود.
هزینه تمام شده پایین محصول
فشرده سازی درایور بر روی برد اصلی روشنایی
اندازه کوچکتر برای وات های بالاتر
افزایش قابلیت اعتماد
حساس به کاهش و افزایش ولتاژ
سنسور کنترل دما و کنترل جریان
و در کل این چراغ ها به عنوان یک تکنولوژی پیشرفته در صنعت روشنایی مورد استقبال قرار گرفته است
چراغ بدون فلیکر (flicker-free) به چراغی گفته میشود که سوسو زدن یا چشمک زدن نور آن بسیار کم یا وجود ندارد. این نوع چراغها با استفاده از تکنولوژیهای خاصی تولید میشوند که میزان نوسان شدت نور را کاهش میدهند و باعث میشوند نور ثابت و یکنواخت باشد.
کاهش خستگی چشم
بهبود تمرکز به علت نور یکنواخت
افزایش کیفیت تصاویر در محیط هایی که از دوربین استفاده میشود
چراغ های DOB(Drive on Board)و یا درایورلس (Driverless) به شرط استفاده از قطعات باکیفیت و طراحی مدار حرفهای از بازه ولتاژ ۱۴۰ تا ۲۵۰ ولت نوسان را میتوانند تحمل کنند اما چراغ های درایوردار به دلیل عملکرد متفاوت نسبت به نوسانات ولتاژ حساس تر میباشند و آسیب پذیرتر میباشند
چراغ های ال ای دی در سایزها با تنوع بسیار بالا موجود میباشند ، لذا انتخاب این گزینه بسته به طراحی فضا و میزان نوردهی و لوکس خروجی که شما نیاز دارید ، میباشد و این امر توسط مهندس معمار و علم و تجربه مجری برق کشی ساختمان شما پیشنهاد و نهایتا با توجه به ذائقه شما انتخاب خواهد شد .
توجه داشته باشید هرچقدر گردبر شما کوچکتر باشد ، وات چراغ و در نهایت نوردهی شما پایین تر خواهد بود و شما نیاز به تعداد بیشتری چراغ خواهید داشت که این امر موجب هزینه های پنهان زیادی برای شما خواهد شد.